Regio-Academie

De Regio-Academie is een onderdeel van SWV Driegang c.q. EC Rotonde. De Regio-Academie is in 2012 opgericht door EC Rotonde om voor leerkrachten en educatieve professionals thuisnabij onderwijs te realiseren. Er worden cursussen, workshops en opleidingen aangeboden op het gebied van passend onderwijs en zorg. Deze cursussen zijn bedoeld voor pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leerkrachten PO en leraren VO, intern begeleiders en directies.
Bij aanvang van een nieuw kalenderjaar wordt gestart met het aanbod voor het komende schooljaar. Zoals ondertussen bekend, is het van belang dat de Regio-Academie daarvoor zoveel mogelijk input krijg van scholen en van de leerkrachten. Dit om ervoor te zorgen dat vraag en aanbod goed op elkaar zijn afgestemd. Mailtjes kunnen gestuurd worden naar: regioacademie@driegang.nl
In april/mei van ieder schooljaar wordt er een voorlopig aanbod naar de scholen gestuurd. Dit aanbod is samengesteld vanuit de vraag van de scholen en de begeleiders van SWV Driegang. Hierop kan dan ingeschreven worden. In juni volgt dan het definitieve aanbod voor het komende schooljaar. Zolang er plaats is kan er nog worden ingeschreven.
De Regio-Academie wordt sinds 2015 georganiseerd door SWV Driegang en is voor alle kamers toegankelijk. Elke cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname, welke verstrekt wordt vanuit het samenwerkingsverband. De cursussen vinden overwegend plaats bij EC Rotonde.

Aanmelding/informatie
Elsemieke Leijh
regioacademie@driegang.nl

Cursusplaats
EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK  Gorinchem
tel.: 0183-624915

Aanbod 2018-2019:
Definitief aanbod Regio-Academie schooljaar 2018-2019      
Inschrijfformulier definitief aanbod 2018-2019