Wat is de Zomerschool Gorinchem?

Tijdens de zomerschool volgen leerlingen 1 of 2 weken een programma met ‘s ochtends vakken als technisch en begrijpend lezen, woordenschat en contextrekenen, tussen de middag koken en eten met elkaar en in de middag doe-activiteiten als sport, cultuur, dans, muziek en rap.

Voor wie?

Het aanbod van onze zomerschool is bedoeld om kinderen te ondersteunen met een speciale onderwijsbehoefte die de basiszorg van de school overstijgt. Het helpt leerlingen die snel last hebben van een cognitieve en/ of sociaal-emotionele terugval bij het opvangen van de zogenoemde “zomerdip”. Tijdens de zomervakantie krijgen ze normaal gesproken geen onderwijs en dat is voor bepaalde leerlingen te lang om hun vaardigheden en kennis op peil te houden. Wij bieden een gevarieerd programma en zorgen ervoor dat er op een fijne en betekenisvolle manier invulling wordt gegeven aan de lesdag.

Waar?

De locatie is EC Rotonde, dr Hiemstralaan 77 in Gorinchem.

Wat zijn de doelen?

  • De zomerdip in het leerproces voorkomen;
  • Continuïteit van het leerproces (m.n. voor leerlingen met een NT2 achtergrond);
  • Verbeteren van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid;
  • Combinatie van leren en ontspanning bieden in de lange zomervakantie;

Hoe ziet de organisatie eruit?

In groepen van max. 15 leerlingen wordt er ‘s ochtends les gegeven. Er is 1 docent, 1 onderwijsassistent en 1 student aanwezig voorde begeleiding van het leerproces. De onderwijsassistenten zijn gespecialiseerde medewerkers van EC Rotonde, bijv. gedrag of NT2. Daarnaast zetten we specialisten in voor de doe-activiteiten. Deze specialisten werken grotendeels al voor onze scholen (EC Rotonde).

Wanneer?

Gedurende 5 weken in de zomervakantie. Iedere week start er een nieuwe groep. De lessen zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00- 15.00 uur.

Aanmelden?

De school kan een leerling aanmelden in Grippa. De coördinator beoordeelt de aanmelding en bepaalt in overleg met de school de specifieke hulpvraag voor de leerling.

Contactpersoon: Jeroen van der Jagt
E-mailadres: j.vanderjagt@driegang.nl
Telefoonnummer: 06-28123591