Dit is een voorziening van SWV Driegang waarbij de leerlingen hun praktische vaardigheden kunnen uitbreiden d.m.v. koken.

Doelstellingen:

  • De leerlingen leren een tijdsplanning te maken en zich daar aan te houden.
  • De leerlingen leren groenten en fruit te schillen en te snijden.
  • De leerlingen leren met een weegschaal en maatbeker verschillende inhoudsmaten af te meten.
  • De leerlingen leren een gerecht te koken door een recept stap voor stap te volgen.
  • De leerlingen leren regels met betrekking op veiligheid en hygiëne.
  • De leerlingen leren volgens de etiquetteregels een tafel te dekken.
  • De leerlingen leren producten op te serveren.
  • De leerlingen leren geldbedragen op te tellen en eventueel geld terug te geven.

Informatie over het Lunchcafé Rondje Gezond is eveneens te vinden op deze flyer en dit filmpje.

Deze voorziening wordt 4 keer per schooljaar gegeven. In de eerste periode wordt deze aangeboden op Beatrix de Burcht te Gorinchem. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen uit een bepaalde gemeente wordt bepaald waar de lessen in de tweede, derde en vierde periode gegeven worden. Elk blok bestaat uit 10 weken. In de eerste week vindt de intake plaats. Daarna volgen 8 weken les en in de laatste week vindt de evaluatie plaats. 

Leerlingen kunnen, nadat ze zijn besproken tijdens het SOT of voortkomend uit een bestaand arrangement, aangemeld worden via Grippa.
Kies bij een nieuwe aanvraag voor ’12 Voorziening’ en bij de aanvraagcategorie ‘Lunchcafé’ en vergeet niet om de toestemmingsverklaring toe te voegen.