Wat is de Zomerschool?

Tijdens de Zomerschool werken we in de ochtend hard aan de vakken technisch en begrijpend lezen, woordenschat en rekenen met verhaaltjes. Tijdens de middagpauze koken we met de leerlingen en eten we gezamenlijk. In de middag zijn er ontspannende doe-activiteiten, zoals sport, dans, muziek, cultuur en rappen.

Voor wie?

De Zomerschool is voor alle leerlingen van de huidige groepen 3 t/m 8. Leerlingen met een arrangement bij SWV Driegang kunnen gratis deelnemen en voor andere leerlingen geldt een bijdrage in de kosten van 180 euro per week per leerling, te betalen door de school. Daarnaast draagt de gemeente, waar de leerling woont, bij in de kosten.
Vooral voor kinderen die wat extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen en taal is deze voorziening een mooie invulling van een deel van de vakantie.

Waar?

Gorinchem en Nieuw-Lekkerland.

Wat zijn de doelen?

  • De zomerdip in het leerproces voorkomen.
  • Continuïteit van het leerproces (m.n. voor leerlingen met een NT2-achtergrond).
  • Verbeteren van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid.
  • Combinatie van leren en ontspanning bieden in de lange zomervakantie.

Hoe ziet de organisatie eruit?

De leerlingen komen één of twee weken naar de Zomerschool. In groepen van max. 15 leerlingen wordt er ‘s ochtends les gegeven. Er is één docent, één onderwijsassistent en één student aanwezig voorde begeleiding van het leerproces. De onderwijsassistenten zijn gespecialiseerde medewerkers van SWV Driegang, bijv. gedrag of NT2. Daarnaast zetten we specialisten in voor de doe-activiteiten. Deze specialisten werken grotendeels al voor onze scholen.

Wanneer?

Gedurende 2 weken in de zomervakantie. Iedere week start er een nieuwe groep. De lessen zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00- 15.00 uur.

Aanmelden?

Verwijzing loopt via de IB’er van de school. Aanmelden gaat m.b.v. Grippa. Kies arrangement, klik bij aanvraag categorie “Zomerschool” aan, vink bij het aanvraagformulier “Zomerschool” aan en voeg de toestemmingsverklaring toe. (zie documenten) Daarnaast dient er een overdrachtsformulier te worden ingevuld. Dit kan worden toegevoegd bij de aanvraag of in het dossier.

Contactpersoon

Ruud van Rijn
e-mail: r.vanrijn@driegang.nl
telefoonnummer: 06-10 05 24 69 of 0183-62 49 15

Documenten

Flyer Zomerschool 2023
Overdrachtsformulier

Zomerschool