OSO-informatiebijeenkomst op 6 maart a.s.

De achterliggende twee jaar heeft SWV Driegang een werkmiddag OSO georganiseerd. Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid om hieraan deel te nemen en wel op:
woensdag 
6 maart a.s. van 14.30-17.00 uur.
Deze bijeenkomst vindt plaats op Beatrix de Burcht, Hoefslag 6, Gorinchem en is bedoeld voor leerkrachten groep 8 of degene die belast is met de overdracht PO-VO.
OSO is de manier om het onderwijskundig rapport veilig en efficiënt over te dragen van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Tijdens deze middag leren we het overdragen van de onderwijskundige rapporten m.b.v. OSO. Het gaat om een technische uitleg en er is de kans om samen te oefenen.

De onderwerpen die deze middag langskomen:

  • Hoe schrijven we leerlingen uit in ParnasSys?
  • Hoe maak ik bestanden in ParnasSys (overzichten)?
  • Hoe zet ik een OSO-bestand klaar en hoe kan ik dit bestand verzenden?

Aan het einde van deze middag bent u technisch vaardig in het overdragen van de dossiers. Wanneer er voldoende voorwerk is gedaan, kunnen de dossiers aan het einde van deze middag ook allemaal verzonden zijn naar het VO.

Hier beschrijven we in het kort de OSO werkwijze.

Hier vindt u de uitgebreide handleiding van ParnasSys.

Zijn bovenstaande handleidingen voor u voldoende informatie, dan is het niet nodig om deze informatiebijeenkomst te bezoeken. Wilt u toch wat ondersteuning? Welkom! Graag vooraf aanmelden via: h.schaap@driegang.nl