Taalondersteuning voor NT2-lln. uit groep 8 die maximaal 6 jaar in Nederland zijn

Mies PellikaanFunctie: Intern begeleider

Beste IB’er en/of leerlingbegeleider,

LINK NT2-centrum – onderdeel van ISK De Toekomst in Gorinchem – biedt aankomend schooljaar weer taalondersteuning voor NT2-leerlingen uit groep 8 die maximaal 6 jaar in Nederland zijn. We doen dit voor het derde jaar en hebben inmiddels een goede ervaring opgebouwd met een werkwijze waarin we de leerling monitoren en contact onderhouden met de school. Vanaf heden kunt u nieuwe leerlingen aanmelden via onderstaande link (= aanmeldingsformulier). De eigen bijdrage voor scholen is ook aankomend jaar weer vastgesteld op 200 euro per leerling, ongeacht of de leerling het hele jaar meedoet of een deel van het jaar.

https://www.isk-gorinchem-de-toekomst.nl/wp-content/uploads/2020/11/Aanmeldingsformulier-LINK.pdf

Graag uw aandacht voor het volgende:
Als uw school leerlingen heeft die nog geen 2 jaar in Nederland wonen, komen zij in aanmerking voor dagonderwijs op de ISK. De ervaring leert dat NT2-leerlingen hier een effectieve voorbereiding krijgen op het VO en dat hun taalvaardigheid een extra ‘boost’ krijgt. We merken nu nogal eens dat deze leerlingen halverwege het jaar voor LINK worden aangemeld en dan zijn we eigenlijk al te laat om ze goed te helpen. Mocht u leerlingen met dit profiel in huis hebben, neemt u dan contact op de intaker van de ISK t.dejong@iskdetoekomst.nl.

Verder wat praktische zaken:

– De LINK-lessen vinden in principe plaats op de ISK in Gorinchem maar als u een groepje van ca 5 leerlingen heeft, proberen we een docent op uw locatie in te roosteren.
– De LINK-lessen voor het PO beginnen in principe in de week van 4 september en vinden plaats onder schooltijd.

Ik hoop dat u hiermee voldoende informatie heeft. Voor leerlingen die verdergaan met LINK (en van wie we al een aanmeldformulier hebben), volstaat een mailtje naar dit adres.

Karin Schreuder

LINK NT2-centrum 
i.s.m. ISK De Toekomst
T: 06 – 15 08 15 46