Wat scholen van SWV Driegang kunnen verwachten tot 15 januari a.s.

Mies PellikaanFunctie: Intern begeleider, Functie: Schoolleider/directeur

Beste collega op een school van SWV Driegang,

Er komt weer veel op je af bij het omschakelen naar digitaal onderwijs. En dat in de dagen dat je vast al druk was met alles voor en rond kerst. Dat is best pittig, collega. Weet dat we er voor je zijn.

In dit korte bericht geef ik je graag duidelijkheid over wat je van ons kunt verwachten tot 15 januari 2021. 

  • Onderwijsassistenten willen graag ingezet worden op de dagen dat ze normaal ook op school zijn. We hebben de vorige lockdown gemerkt dat hun bijdrage helpend kan zijn. Even een één-op-één (online)lesje geven, samen een prentenboek lezen of gewoon even bijpraten met een leerling. Samen met jou geven het passend onderwijs vorm! Zeker ook de komende weken.
  • Ambulant begeleiders en orthopedagogen blijven betrokken bij jou en je school. Maar wel vanaf afstand. Gesprekken kunnen via Google Meet/ Teams en natuurlijk mag je ook altijd telefonisch contact opnemen.
  • Alle activiteiten van de Regio-Academie en alle vergaderingen van SWV Driegang blijven natuurlijk online worden vormgegeven. 
  • De voorzieningen van SWV Driegang zijn per direct gesloten. 
  • Het Taalpaleis, de Taaltuin en Taalburcht zullen wel doorgaan, maar dan digitaal/vanaf afstand.
  • De TOP/HB-groep blijft open evenals de BeO-groep met Enver. Het team zal zorgen voor een passende invulling. 

En bij dit alles, schroom niet om ons (weer) te betrekken als we iets voor jou en de realisatie van passend onderwijs kunnen betekenen.

Namens de ruim 135 collega’s van SWV Driegang
Henric Bezemer