Zomerschool 2021

Mies PellikaanFunctie: Intern begeleider, Functie: Schoolleider/directeur

In zomervakantie 2021 organiseren we vanuit SWV Driegang de Zomerscholen Gorinchem, Leerdam en mogelijk Nieuw-Lekkerland en Altena.

De Zomerschool staat open voor alle leerlingen van de huidige groepen 3 t/m 8.

Leerlingen met een arrangement bij SWV Driegang kunnen gratis deelnemen en voor andere leerlingen geldt een bijdrage in de kosten van 180 euro per week per leerling, te betalen door de school. Daarnaast draagt de gemeente waarin de leerling woont bij in de kosten.

Vooral voor  kinderen die wat extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen en taal kan dit initiatief een mooie invulling van een deel van de vakantie zijn. Tijdens de Zomerschool wordt er in de ochtend hard gewerkt aan de vakken technisch en begrijpend lezen, woordenschat en rekenen met verhaaltjes. Tijdens de middagpauze wordt er gekookt met de leerlingen en eten we gezamenlijk. In de middag zijn er ontspannende doe-activiteiten, zoals sport, dans, muziek, cultuur en rappen.

De leerlingen komen één of twee weken naar de Zomerschool. Verwijzing loopt via de IB’er van de school. Aanmelden gaat m.b.v. Grippa. Kies arrangement, klik bij aanvraag categorie “Zomerschool” aan, vink bij het aanvraagformulier “Zomerschool” aan en voeg de toestemmingsverklaring toe. Daarnaast dient er een overdrachtsformulier te worden ingevuld. Dit kan worden toegevoegd bij de aanvraag of in het dossier.

De digitale versie van de flyer met alle informatie wordt op korte termijn toegestuurd. Indien gewenst kunnen wij (de komende weken) posters en flyers met alle informatie afgeven op jullie school.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Jeroen van der Jagt
06-10214408 / j.vanderjagt@driegang.nl