Zomerschool

Mies PellikaanAlgemeen nieuws

Op dit moment hebben al onze scholen zomervakantie. Maar ook in de zomervakantie gaat passend onderwijs door! In de zomervakantie wordt nl. de Zomerschool georganiseerd te Gorinchem en te Leerdam.

Gorkum TV heeft op 30 juli een mooi filmpje geplaatst van de Zomerschool in Gorinchem:
Kinderen leren ook in de zomer.

Tijdens de zomerschool volgen leerlingen 1 of 2 weken een programma met ‘s ochtends vakken als technisch en begrijpend lezen, woordenschat en contextrekenen, tussen de middag koken en eten met elkaar en in de middag doe-activiteiten als sport, cultuur, dans, muziek en rap.
Het aanbod van de Zomerschool is bedoeld om kinderen met een speciale onderwijsbehoefte (die de basiszorg van de school overstijgt) te ondersteunen. Het helpt leerlingen die snel last hebben van een cognitieve en/ of sociaal-emotionele terugval bij het opvangen van de zogenoemde “zomerdip”. Tijdens de zomervakantie krijgen ze normaal gesproken geen onderwijs en dat is voor bepaalde leerlingen te lang om hun vaardigheden en kennis op peil te houden. Wij bieden met de Zomerschool een gevarieerd programma en zorgen ervoor dat er op een fijne en betekenisvolle manier invulling wordt gegeven aan de lesdag.