Studiedag voor leerkrachten wo 30 augustus

Mies PellikaanFunctie: Leerkracht

Op woensdag 30 augustus 2023 organiseert SWV Driegang (van 15.45 tot 20.00 uur) een mooie start van het jaar voor alle leerkrachten die een leerling met een arrangement in de klas krijgen/hebben. In deze folder zie je welke workshops we willen gaan aanbieden.

We verwachten dat deze studiedag echt een heel mooi moment voor de leerkrachten zal worden:

  • Er zijn momenten waarop we meer leren over de onderliggende vragen van je leerling.
  • We ontmoeten collega’s die eerder voor dezelfde vragen stonden voor de leerling met deze ondersteuningsvragen.
  • Er is tijd om met collega’s kennis te maken die eenzelfde leerling in hun groep hebben, om dit jaar elkaar te kunnen helpen waar nodig.
  • Er is tijd om met je ambulant begeleider kennis te maken.
  • Na afloop voldoende tijd voor ontmoeten en ontspannen.

Heb jij als leerkracht het komende jaar een leerling met een arrangement in de klas, schrijf je dan in voor de workshop die aansluit bij jouw vragen. En maak een goede start voor de leerling die extra ondersteuning vanuit Driegang ontvangt!
Inschrijven (graag z.s.m.) kan met dit aanmeldformulier.

En leuke aanvulling: Naast de beschreven workshops in de folder kun je ook deelnemen aan de workshop dierondersteuning in het onderwijs. Marion de Jongh legt uit op welke manier SWV Driegang honden inzet. Een bijzondere voorziening in onderwijsland! Informatie over het fysieke deel, maar ook uitkomsten van onderzoeken. Voor welke leerlingen is dit een passend aanbod? Hoe kun je in de klas hierop aansluiten?

Ook collega’s die geen leerling met een arrangement in de klas krijgen, IB’ers en directeuren zijn van harte welkom op deze studiedag!