Ouderbuddy’s

Je kind krijgt al extra ondersteuning vanuit Driegang. Dankzij deze steun kan de leerkracht het onderwijs aanpassen aan de behoeften van je zoon of dochter.

Misschien heb je zelf ook wel eens behoefte aan wat ondersteuning. Eerlijk gezegd kan het als ouder best overweldigend zijn. Wat betekenen al die termen (OPP, SOT, TLV, enz.) eigenlijk? En wat is een samenwerkingsverband? Hoe kun je een gesprek voeren waarin je duidelijk kunt maken wat voor jou belangrijk is?

Driegang biedt graag ondersteuning aan ouders, met hulp van een ouderbuddy.
Zie deze flyer.

Een ouderbuddy is een ouder die begrijpt hoe het is als het niet vanzelf gaat op school met je kind en wat dat met jou als ouder kan doen. De ouderbuddy's hebben allemaal hun eigen ervaringen met hun kinderen. 

De ouderbuddy's willen andere ouders graag helpen door naar je te luisteren, samen tips te bedenken die jij en de school verder kunnen helpen, of door uit te leggen hoe het er op school aan toe gaat en bij wie je terecht kunt als je vragen hebt of als je je zorgen maakt over je kind. Ze schrikken er niet van als je soms emotioneel bent, ze begrijpen dat heel goed.

Jij en de ouderbuddy bepalen samen hoe vaak je elkaar ziet of spreekt. Voor de een is een telefoontje of een berichtje genoeg, terwijl de ander het fijn vindt om samen een kopje koffie te drinken of de ouderbuddy mee te laten denken tijdens een gesprek op school, of zelfs mee te gaan naar school. Omdat de ouderbuddy zelf heeft meegemaakt hoe het is als je kind extra hulp krijgt op school, voelt het contact anders dan met een professional, denken wij. De ouderbuddy neemt geen beslissingen over je kind of de school. Jij en de school bepalen wat je wilt. De ouderbuddy is geen hulpverlener en je kunt op elk moment stoppen met de samenwerking met de ouderbuddy. De ouderbuddy is er voor jou als ouder.

Denk je dat een ouderbuddy iets voor jou kan betekenen of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Afke Persoon via telefoonnummer 06-82768467 of stuur een e-mail naar a.persoon@driegang.nl.